Terug

Positioneren & Profileren

Ken jezelf, ken je vak, ken de ander en kijk met oog voor de context naar je omgeving. Belangrijke kwaliteiten voor een projectcontroller en de uitgangspunten voor deze training. Soms is het voor jou volstrekt helder wat je denkt en doet, maar ziet jouw collega, opdrachtgever of andere relatie het anders. In deze training word je je bewust van het verschil tussen identiteit en imago; hoe jij jezelf ziet en hoe anderen naar jou kijken. Na korte theoretische inleidingen ga je aan de slag met oefeningen en presentaties. Op interactieve wijze brengen we de dynamiek in kaart van de positie van projectcontroller(s) in relatie tot het project, de organisatie en de klant. Hoe kom je over op een ander? Hoe kan je helder ‘verkopen’ wie je bent en wat je te bieden hebt?

Doelgroep
Leerdoelen
Programma
Informatie

Doelgroep

Voor wie

Je bent een kei in projectbeheersing en een waardevolle expert voor de organisatie en het projectteam waarin je werkt. Als projectcontrol-expert heb jij kennis in huis die anderen niet hebben. Dat maakt je uniek en onmisbaar. Maar weten jouw collega’s, opdrachtgevers, klanten jou altijd op het juiste moment te vinden? Is het voor hen altijd helder wat je doet en wat jouw toegevoegde waarde is? Hoe ‘verkoop’ jij jezelf, jouw ideeën en adviezen? En hoe overtuig je hen van jouw mening, al is die soms kritisch en tegendraads, wat tenslotte onderdeel is van ‘het vak’?

Deze training is voor professionals die, individueel of in teamverband, helderheid willen krijgen en geven over hun plek in de organisatie / de samenwerking. Wie zijn we? Wat bieden we? Waarvoor kun je bij ons terecht?

Leerdoelen

resultaat

 • je weet wat je toegevoegde waarde is in een project en kunt dit ook helder benoemen
 • je leert hoe je jezelf krachtig en duidelijk presenteert als expert in projectbeheersing
 • mensen weten waarvoor ze bij jou of bij jullie als team moeten zijn
 • je (ver)kent je rol en positie binnen de organisatie en / of in samenwerking met anderen
 • je bent in staat om draagvlak te creëren voor jouw visie, ideeën en adviezen, ook al ben je soms kritisch
 • je kent je communicatiestijl en weet hoe je om kunt gaan met mensen die het anders doen dan jij
 • je weet het projectcontrol vak goed te positioneren en te verkopen training positioneren

certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van PCO Kennis.

'Positioneren en profileren'

Hiermee heb je een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Programma

onderwerpen

 • werken vanuit heldere missie, visie en doelstellingen
 • herkenbaar en zichtbaarheid zijn als expert en / of als team
 • toegevoegde waarde voor (interne) klanten duidelijk maken
 • jezelf kunnen ‘verkopen’ als (project)team, afdeling of expert / professional

Informatie

trainer: annett keizer

Expert in effectief communiceren

“Communiceren kunnen we allemaal, maar soms kan het beter. Ik geloof dat effectieve communicatie bijdraagt aan meer begrip voor elkaar en een betere samenwerking. Daarom help ik professionals om hun communicatieve vaardigheden te versterken. Mijn motto: ‘Ken jezelf, ken je vak, ken de ander en kijk met oog voor de context’ om zo met meer plezier optimaal resultaat in je werk te behalen.“

Eind 1992 rondde Annett haar studie Algemene Letteren af, waarna ze aan de slag ging als communicatieadviseur en later manager in het bedrijfsleven en bij de overheid. Sinds 2007 heeft zij een paar duizend professionals, individueel en in teamverband, getraind om ‘communicatiever’ te worden. Ze schreef diverse artikelen over competent communiceren en publiceerde een boek over teamcommunicatie, waarin groepsdynamica en menselijke relaties centraal staan.

Klanten omschrijven Annett als resultaatgericht, betrokken en nuchter. Iemand die hoofd- en bijzaken weet te onderscheiden en met humor en inzicht mensen uit hun comfortzone haalt om ze optimaal te laten presteren.

Terug
download brochure
14
4 dagdelen
1750.00

Zijn er vragen?
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Ik help je graag verder.

ellen@pcokennis.nl
033 750 15 01033 750 15 01
Ellen Lijffijt