Terug

Projecten Plannen

Het beheersen van de factor Tijd bij projecten en projectorganisaties is een pijler onder integrale projectbeheersing. Het opstellen van een planning en het monitoren van de voortgang van een project raakt aan andere belangrijke beheersaspecten als Geld (financiële beheersing), Risico’s en technische voortgang. Toch lijkt deze vaardigheid een uitstervende discipline.

Doelgroep
Leerdoelen
Programma
Informatie

Doelgroep

De 2-daagse training Projecten Plannen is geschikt voor iedereen die zich verder wil bekwamen in dit belangrijke onderdeel van projectbeheersing. Projectcontrollers, aankomend planners, projectleiders/managers, business controllers.

Leerdoelen

resultaat

  • je kent na deze training alle ins & outs van de theorie en de praktijk van (project)planningen
  • je weet hoe je architect en regisseur kunt worden van projectplanning
  • je kunt een ‘state of the art’ projectplanning voor jouw project opzetten, aantoonbaar en overtuigend
  • je kunt de meerwaarde van projectplanning in jouw omgeving demonstreren
  • je weet het projectplanningssyteem te kiezen, in te richten en de cyclus draaiende te houden, zonder dat het je veel tijd en inspanning kost
  • je hebt tijdens deze 4 dagdelen, voor wat betreft de beheersing van tijd, je eigen modelproject gerealiseerd waarmee je jouw organisatie kunt overtuigen

 

certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van PCO Kennis. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Tijdens de duur van deze training krijg je telefonisch of per mail ondersteuning van de docent in het opzetten van de projectplanning van jouw voorbeeldproject.

De opleidingsprogramma’s en trainingen van PCO staan onder toezicht van diverse in- en externe organisaties, die toezien op de kwaliteit van ons aanbod.

Programma

Dagdeel 1 • Inleiding, Tijd genoeg? Opzetten van een planning, verschillende niveaus, hoe ziet de planning er uit? Netwerkplanning, Gantt chart, het kritieke pad, capaciteit en bewerkingstijd, analyseren van planningen.

Dagdeel 2 • Planning en de relatie met andere beheersaspecten, het contract, WBS/PBS, gesloten netwerken, bewerkingstijd, sneller? Crashing the network, Critical Chain.

Dagdeel 3 • Van voortgangsmeting tot prognose, Earned Value Analyse, diverse methoden prognosticeren.

Dagdeel 4 • Onzekerheid, risico’s en planning, nieuwe ontwikkelingen in het monitoren van projectvoortgang, Planningsmanagement bij RWS, diverse losse onderwerpen en vragen.

In deze training gebruiken we het materiaal van onze erkende post-HBO en post-WO opleidingen.

Tijdens deze opleiding werken we met opdrachten en eigen cases. Je kan jouw eigen case meenemen naar de training en deze gebruiken tijdens de training. Stem wel even vooraf af met de studieleiding zodat de docent goed kan inspelen op jouw specifieke casus / vragen en leerdoelen. Hiermee sla je de brug tussen de training en jouw werksituatie zodat je daadwerkelijk snel met het geleerde aan de slag kunt.

Informatie

Projectplanning is voor veel organisaties een grote uitdaging. Hoe zet je dit op? Welke keuzes maak je? Welke instrumenten gebruik je? En hoe bereik je dat jouw organisatie aantoonbaar de planning en voortgang van haar projecten beheerst? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens de training Projecten Plannen en je krijgt meer dan dit…

Naast een gedegen theoretisch fundament over planningen voor projecten ga je in deze training ook in de praktijk aan de slag met het in kaart brengen van een eigen projectplanning. Het is van belang om je eigen praktijkcasus mee te nemen, dit mag ook anoniem als de gegevens vertrouwelijk zijn.

Terug
download brochure
14
2 dagen
1750.00

Zijn er vragen?
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Ik help je graag verder.

ellen@pcokennis.nl
033 750 15 01033 750 15 01
Ellen Lijffijt