Terug

Projectmanagement Methodieken

Scrum, PRINCE2© of toch maar gewoon ‘Projectmatig Werken’? Voor de sturing en beheersing van projecten zijn er inmiddels verschillende projectmanagement methoden voor handen. We zien door de bomen het spreekwoordelijke PM-bos niet meer. Wat is nu de juiste methode voor welke (project)organisatie of situatie? Bedrijven besteden vaak veel tijd en geld aan dure onderzoeken naar de juiste keuze voor een passende projectmanagement methode. Vaak is de uiteindelijke keuze gebaseerd op persoonlijke voorkeuren van betrokkenen en niet op ‘wat is het beste voor ons in deze situatie?
 

Doelgroep
Leerdoelen
Programma
Informatie

Doelgroep

De 2-daagse training Projectmanagement Methodieken is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de belangrijkste methoden van projectmanagement. Projectcontrollers, projectleiders/managers, business controllers en projectspecialisten.

Leerdoelen

resultaat

  • je kent na deze training alle ins & outs van de theorie en de praktijk van de verschillende projectmanagementmethoden
  • je kent de verschillen tussen de diverse klassieke PM-methoden
  • je kunt overtuigend adviseren in PM-keuzevraagstukken in jouw organisatie
  • je kan, op basis van deze kennis, jouw organisatie behoeden voor het maken van een verkeerde keuze
  • je kent de voor- en nadelen van de beschikbare methoden en kan op basis van jullie specifieke behoefte uit de verschillende methoden (delen van) de juiste kiezen en combineren
  • je weet het overvloedig aanbod van theoretische concepten te overstijgen en overziet het grote geheel

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van PCO Kennis. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Tijdens de duur van deze training krijg je telefonisch of per mail ondersteuning van de docent in het selecteren en toepassen van de juiste PM-aanpak in jouw organisatie.

De opleidingsprogramma’s en trainingen van PCO staan onder toezicht van diverse in- en externe organisaties, die toezien op de kwaliteit van ons aanbod.

Programma

Dagdeel 1 • Inleiding, Wat zijn projecten en projectorganisaties? Wat hebben ze gemeen? Welke kenmerken zijn generiek en welke specifiek? Welke specifieke kenmerken zijn belangrijk voor het maken van de juiste afweging voor een passende pm-aanpak?

Dagdeel 2 • PRINCE2©, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze populaire methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

Dagdeel 3 • Agile Scrum, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze opkomende methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

Dagdeel 4 • IPMA, kenmerken, voor- en nadelen, thema’s en principes van deze klassieke waterval-methodiek, wanneer te gebruiken en wanneer juist niet?

In deze training gebruiken we het materiaal van onze erkende post-HBO en post-WO opleidingen.

Tijdens deze opleiding werken we met opdrachten en eigen cases. Je kan jouw eigen case meenemen naar de training en deze gebruiken tijdens de training. Stem wel even vooraf af met de studieleiding zodat de docent goed kan inspelen op jouw specifieke casus / vragen en leerdoelen. Hiermee sla je de brug tussen de training en jouw werksituatie zodat je daadwerkelijk snel met het geleerde aan de slag kunt.

Informatie

In deze 2-daagse training zetten wij ze voor de deelnemers naast elkaar en maken een handige en bruikbare vergelijking tussen de diverse PMmethoden. Hiermee kun je als projectcontroller adviseren bij de selectie en toepassing van de juiste PM-aanpak in jouw organisatie of project of gedurende de uitvoering van projecten en programma’s doordachte keuzen maken in het overdadige aanbod van methoden en technieken op het gebied van projectsturing en - beheersing.

David DavidsonDocent

De docent voor deze 2 daagse training is David Davidson. David is een zeer ervaren trainer en docent in verschillende projectmanagement methoden. Hij geeft al jaren training en wordt steeds hoog gewaardeerd door de deelnemers aan zijn trainingen.

Terug
download brochure
14
4 dagdelen
1750.00

Zijn er vragen?
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Ik help je graag verder.

ellen@pcokennis.nl
033 750 15 01033 750 15 01
Ellen Lijffijt